Referenties

Green Retarder doseerunit Shell Pernis
Een lucht aangedreven doseerskid voorzien van een coriolis flowmeter. Deze kan zelfs bij zeer lage dosering een juist volume weergeven. Dit heeft tot gevolg dat er preciezer gedoseerd kan worden, zodat men met minder chemie toch het juiste resultaat krijgt. Ook deze skid is ATEX gecertificeerd.
 

Lucht aangedreven doseerunit 1.1
Voor Twin Filter hebben wij twee containers met luchtaangedreven Coagulant doseerskids ontwikkeld  welke in de ATEX-zone geplaatst moest worden. Deze containers zijn voor het GC-16 KOC Project verscheept naar het Midden-Oosten waar zij zijn ingezet voor dosering in het filtersysteem.
 

Doseerskid PP 1.1 TRA
Voor zeer agresieve media maakt TPU gebruik van verschillende soorten kunststof. Hier is gekozen voor het zeer sterke PP Fusiotherm. Dit glasvezel versterkte PP materiaal is zeer slagvast en is UV bestendig. De pompen zijn voorzien van Hasteloy pompkleppen. De basis container is voorzien van een verwarmingsdeken welke zelfs in de ATEX zone kan worden gebruikt.
 

H2S Scavenger
Tijdens het verladen van ruwe olie wordt een H2S Scavenger toegevoegd om beneden de wettelijke waarden te blijven. Hiervoor hebben wij een mobiele lucht aangedreven pompunit ontwikkeld die voldoet aan de ATEX-norm. Deze kan zeer flexibel worden ingezet.
 

Doseerskids voor BP Rotterdam
Ook bij BP Rotterdam staan diverse doseer skids van TPU Services. De lucht aangedreven skids worden gebruikt voor het doseren van verschillende soorten chemicalien in het productie proces.
 

Doseercontainer Air Liquide
TPU bouwt een volledig geisoleerde container voorzien vier doseerskids voor de ketelwater behandeling bij Air Liquide. Deze container wordt vanuit de controle kamer gemonitored en aangestuurd. De container is in zijn geheel op onze locatie in Middelburg gebouwd en beproefd.

Container 3D-Trasar TRA
Deze geisoleerde container is gebouwd voor Total Raffinaderij Antwerpen. Op verzoek van onze klant hebben wij een Nalco 3D-Trasar unit en een HACH Vrijchloormeter gemonteerd in deze container.
 

Doseerskid BP Rotterdam
Doseerskid voorzien van twee doseerlijnen met backup pompen en flowmeting. Voor een veilige gravitaire vulling van de basis container is er een kunststof bordes geplaatst. De doseerskid is volledig ATEX uitgevoerd inclusief schakelpaneel met motorbeveiliging.  Deze skid wordt gebruikt voor de Acid crude monitoring bij BP Rotterdam.
 

Opstelling Doseercontainers TRA
Een viertal doseerskids in containers ten behoeve van de Nafta Cracker bij Total Raffinaderij Antwerpen.
 

Doseerskid met steamtracing
Lucht gedreven injectieskid geleverd aan Kuwait Petroleum Europoort. Deze lucht aangedreven doseerskid bevat een chemicalie met een laag stollingspunt. Voor een goede werking heeft TPU de basis container voorzien van een condensaat steam tracing en isolatie zodat de optimale werking gegarandeerd blijft.
 

Doseerskid voor BASF
Electrische injectieskid ATEX geleverd aan BASF. Hier is gekozen voor gelast leidingwerk om een hoge robuustheid te waarborgen. Alle skids kunnen op verzoek van de klant door middel van Niet Destructief Onderzoek worden gecontroleerd op een correcte doorlassing. Dit wordt door ons ISO9001 systeem ondervangen.
 

Revisie en service
Voor Sabic Geleen reviseren met regelmaat de doseerskids. Deze worden op lokatie gereinigd en naar onze werkplaats in Middelburg getransporteerd. Na een volledige revisie van tanks, lekbak, leidingwerk, appendages en pompen gaan ze weer retour naar de klant. Ons serviceteam staat altijd klaar om hierbij assitentie op lokatie bij de klant te verlenen. Zij sluiten de skids weer aan en assisteren bij de initiele opstart van de skids. 
 

Polymeer doseercontainer Tata Steel
Voor Tata Steel IJmuiden heeft TPU een vol automatische polymeer batch aanmaakunit gebouwd, voorzien van een twin basis opstelling met rijpingsvat en naverdunner. De doseercontainer behandelt het afvalwater op de OXY2.

Lucht aangedreven doseerunit 4.0
Voor Exxon Mobil hebben wij een lucht aangedreven doseerskid ontwikkeld  welke in de ATEX-zone geplaatst moest worden. Er moest een dosering op vier verschillende locaties worden gerealiseerd vanuit een voorraadvat. De pompen zijn op afstand te regelen.